Putujemo uz recepte - Dejan Maksimović Maxa i Kabinet Beer Lounge


Tortilja krompir hleb

100g krompira,
250 g brašna,
50 g mleka,
2 g šećera,
2 g suvog kvasca,
3 g soli,
100 g vode.
Krompir skuvati u ljusci. Izmešati kvasac, mleko, šećer i 50 g brašna. Ostaviti da sa fermentiše 15 minuta. Krompir oljuštiti i izdrobiti.I Izmešati smesu sa kvascem, vodom, krompirom, brašnom i solju. Mesiti 10 minuta da bi gluten počeo da se formira. Prekritii ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi, sve dok ne udvostruči svoju veličinu (oko 40 minuta). Formirati lopte veličine 60g. Pobrašnjaviti , prekriti krpom i ostaviti da nadođe(oko 30 min). Podgrejati roštilj-tiganj. Razvući testo na 5mm.
Peći po 5 minuta pa okrenuti drugu stranu da se peče.