Valentina Brković

Melisa

KB: Koje ideje stoje iza ovog kreativnog rešenja?
VB: Melisa je crvenkasto pivo napravljeno od biljaka sa planine Kosmaj. Ta tri elementa – boja, sastav i poreklo, uticali su na oblikovanje ideje. Kabinetu je bilo bitno da ilustracija reprodukuje osećaj svežine i lepršavosti, tako da mi je zamisao bila da pokušam da apstrahujem takve osećaje i atmosferu, uz pomoć različitih, šarenih oblika.


KB: Šta je bila inspiracija?
VB: Priroda, početak proleća i pesma “Melissa Juice” od Boards of Canada 


KB: Da li je ukus piva definisao dizajn etikete?
VB: Nisam imala priliku da probam pivo pre objavljivanja, ali opis ukusa je definitivno uticao i što je najbitnije, baš mi legao. Često u svojim ilustracijama provlačim biljke i kolorit sličan onom na Melisa pivu. Dok sam radila na etiketi, imala sam osećaj da pravim nešto što ću okačiti na svoj zid ili pokloniti prijatelju.


KB: Kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?
VB: Kada voliš/konzumiraš brend za koji radiš, onda je to najbolji posao na svetu. Mislim da je Kabinet brend za primer i bila sam presrećna kada sam dobila poziv da uradim novu etiketu jer sam maštala o tome od kada sam saznala za njih.


KB: Omiljeno Kabinet pivo?
VB: Još uvek nisam probala sva, ali često naručim BrrrKaa pivo jer ima voćkastu aromu. Ako biram po dizajnu, onda je to Supernova koju je radio Davor Gromilović i IPA Cascade koju je radio Sretan Bor, mada su mi sva vizuelna rešenja lepa.

 

Valentina Brković je mlada dizajnerka i ilustratorka iz Beograda. Diplomirala je 2013. na odseku Grafika i knjiga na Fakultetu primenjenih umetnosti. Trenutno je angažovana na nekoliko nezavisnih projekata.

https://www.behance.net/valentinabrkovic

https://instagram.com/buffybrenner/